Belangrijk nieuws in het Nederlands over COVID-19

Maatregelen coronavirus 

Vanwege het coronavirus neemt Thuiszorg Evital een aantal maatregelen. De afgelopen weken hebben we veel voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen zijn allemaal bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij begrijpen dat het voor onze cliënten een angstige tijd is. Thuiszorg Evital doet er alles aan om te zorgen voor de veiligheid voor onze cliënten en medewerkers. Wij danken u enorm voor uw medewerking en begrip. De overheid heeft op 31 maart 2020 bekend gemaakt dat de adviezen en de maatregelen om het coronavirus onder controle te houden wordt verlengt tot en met 28 april 2020. Dat betekent onder andere dat de deuren van onze dagbesteding gesloten blijven. Inmiddels hebben wij verschillende mogelijkheden gevonden om toch in contact te blijven met onze cliënten. We proberen dagelijks contact te behouden met onze cliënten waarvan de zorg is afgeschaald met behulp van moderne technologie.

Ook op ons kantoor hebben we voorzorgsmaatregelen moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Merendeel van onze kantoormedewerkers werken hierdoor thuis. Ons kantoor is net als voorheen maandag tot en met vrijdag bereikbaar op ons vaste telefoonnummer: 026-3513360. Bij spoedgevallen zijn we doordeweeks na 17:00 uur en tijdens de weekenden bereikbaar op ons (spoedlijn) nummer: 06-81685510. Iedere maandag, woensdag en vrijdagochtend zijn onze verpleegkundigen aanwezig op het kantoor. Bij vragen en/of onduidelijkheden kunnen jullie altijd terecht bij onze verpleegkundigen.

De wijkverpleging en verzorging van Evital zal doorgaan als voorheen. Hierbij zullen de richtlijnen van de RIVM zorgvuldig worden nagestreefd. De wijkverpleegkundigen zullen dagelijks met behulp van moderne technologie contact opnemen met de cliënten waarvan de zorg is afgeschaald. Persoonlijke begeleiders van Evital zullen maatwerk leveren. Bijvoorbeeld telefonisch contact en/of via beeldbellen. Indien nodig hebben wij ook contact op locatie. Ook zijn de begeleiders vaker in de week beschikbaar, indien nodig hebben zij ook ‘s avonds contact. Begeleiders van Evital staan nu met deze tijden de cliënten vaker te woord en zijn erg flexibel met contactmomenten. Tijdens deze contacten maken wij ook kenbaar dat wij ook beschikbaar zijn voor de mantelzorgers indien zij vragen hebben. 

Huishoudelijke ondersteuning van Evital blijft zorg leveren omdat de ondersteuning die wij bieden juist in deze tijd enorm belangrijk en noodzakelijk is, om te blijven zorgen voor de kwetsbare cliënten. Wij volgen hierin de aanwijzingen en richtlijnen van de overheid.

Die roept ons op, om ons werk te blijven doen om het virus onder controle te houden.

Het RIVM heeft de thuiszorg als vitaal beroep aangemerkt omdat het zorgen voor een schoon en leefbaar huis, goede hygiëne en zorgen voor kwetsbare personen daaraan bijdraagt.

De situatie rondom het Coronavirus verandert snel. Onze wijkverpleegkundigen houden het nieuws rondom het Coronavirus goed op de hoogte. De actuele ontwikkelingen en de maatregelen zullen zorgvuldig worden nagestreefd. Al onze cliënten en medewerkers zullen op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Voor meer informatie kan de website van RIVM benaderd worden. Hierin vindt u de meest actuele informatie over het Coronavirus. 

Tot slot: zorg goed voor uzelf en blijf zoveel mogelijk thuis. Als u ergens mee zit schroom dan niet om ons te bellen. Team zorg, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning staan altijd voor u klaar!

Met vriendelijke groet,
Team Evital